
<center><p>
</p><center/>

شرف الشمس در اصل نه سنگ است ، نه حرز ، نه دعا ونه آیه ؛ بلکه یک اتفاق کهکشانی ونجومی است که هرسال خورشیدی تکرار میشود و به طور خلاصه و عامیانه میتوان گفت خورشید در این ساعات بر دیگر اَجرام کهکشان ، اشراف و برتری دارد که اگر درخلال این پدیده نجومی ذکری که با الفبای ابجد و به شکل رمزی ازعلمای بزرگ شیعه ازحضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام نقل شده است طبق آداب گفته شده بر جسم خاصی که آن هم در لسان علما وارد شده نوشته شود آثارو برکات خاصی در زندگی صاحب حرز و استفاده کننده آن ایجاد میشود که به طور مسامحه در بین عوام به سنگی که برروی آن این حرز شریف حک میشود شرف الشمس میگویند.
شرف الشمس در چه روزی از سال واقع می شود ؟
شرف الشمس به صورت عادی هرساله در روز ۱۹ فروردین تکرار می شود که تنها ساعات آغاز و پایان آن هرساله تغییرمی یابد.
چگونه از زمان دقیق شرف الشمس آگاه شویم؟
برای اطلاع از زمان شروع و خاتمه شرف الشمس می بایست به تقویم های نجومی موثق مراجعه کرد. بهترین تقویم های در دسترس تقویم های منجم باشی و مصباح زاده پدر و مصباح زاده پسر می باشد که زمان آن ها اندکی باهم اختلاف دارد که ما ترجیحا در طی این سالها از تقویم منجم باشی استفاده کرده ایم که البته استفاده از هرکدام از تقویم ها می تواند دارای اثر باشد.
در کتب علوم غریبه آثاری از جمله دفع فقر و بیماری ها و حفظ از گزند جانوران و ایمنی از بلایا و کسب عزت و بزرگی برای شرف الشمس متذکر شده اند.
آداب شرف الشمس چیست؟
شرف الشمس را باید در روز ۱۹ حَمَل که مطابق با روز ۱۹ فروردین است درساعت مخصوص ، روی طلا ، عقیق زرد ، یا در صورت عدم امکان روی پارچه زرد یا کاغذ زرد و یا با خط زرد روی کاغذ و یا پارچه ، با لباسی پاک و روشن رو به قبله و با وضو به همراه دیگر آداب نوشته و یا حک نموده و سپس دعای آورده شده خوانده شود.